Snyd tyvene og lås cyklen via en app

Cykeltyverier er svære at undgå, men den kommende Lock8-lås ser om ikke andet ud til at gøre gerningen en del mere problematisk.

Låsen er nemlig i høj grad digital, hvilket vil sige, at talkombinationer og nøgler er blevet overflødige. Det betyder, at låsen kun kan fjernes, hvis den rette digitale nøgle bliver benyttet fra en app på en smartphone, skriver Politiken.

Selvfølgelig kan tyvene stadig tage en boltsaks i brug til henholdsvis låsen og det stålkabel, man kan bruge til at låse cyklen fast til f.eks. et hegn, men så er der til gengæld lagt andre forhindringer ud.

Læs også: Postbude finder din stjålne cykel med radiostyret Diims

Ligesom med en billås kan man nemlig sætte en hyletone til at gøre alle opmærksomme på, at cyklen er ved at blive stjålet, og den alarm kan indstilles til en bestemt følsomhed.


Lock8 skal gøre livet lidt mere surt for cykeltyve. Foto: Lock8

Og er det ikke nok til at forhindre tyven i at tage den med, så kan GPS-trackeren afsløre, hvor cyklen er blevet bortført til.

Ifølge holdet af tyske og engelske udviklere vil cyklen også blive nemmere at låne ud, da man kan sende en nøgle til en vens Facebook-profil, hvorefter denne kan låse den og låse den op.

Lock8 findes dog ikke i virkeligheden endnu, da den foreløbig kun er præsenteret på crowdfunding-siden Kickstarter, hvor ophavsmændene satser på at skrabe 50.000 engelske pund sammen i løbet af den måneds tid, indsamlingen foregår.

Foreløbig er der kun gået en uge, og de har allerede samlet over 33.000 pund ind, så det ser ud til, at projektet snart kan skydes i gang.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>