Stuxnet ramte også russisk atomkraftværk

Eugene Kaspersky, der er grundlægger af sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab, anklager den berygtede Stuxnet-orm for også at have lavet ballade på et unavngivet russisk atomkraftværk. Under en spørgsmål-svar session afslørede Eugene Kaspersky sin viden, som han angiveligt skulle have fra en ven, der arbejder på det omtalte atomkraftværk, skriver The Register.

Det er dog småt med oplysninger om de nærmere omstændigheder, såsom hvornår skaden fandt sted, samt hvor omfattende den har været.

Stuxnet formodes ellers at være målrettet mod iranske anlæg til berigelse af uran, og den påståede hændelse i Rusland får Eugene Kaspersky til at tale i skarpe vendinger mod ophavsmændene til de ‘aggressive teknologier’. En lang række fakta peger på, at USA og Israel stod bag Stuxnet, omend de to lande aldrig officielt har indrømmet det.

Læs også: USA og Israel skabte Stuxnet-ormen, men mistede kontrollen

Eugene Kaspersky mener ikke, bagmændene har indset de utilsigtede konsekvenser, der kan være ved at slippe malware løs på den måde. Han advarer derfor om, at andre uforvarende kan blive offer for farlige orm.

»Desværre er det meget muligt at andre nationer, som ikke er involveret i en konflikt, kan blive ofre for cyberangreb på kritisk infrastruktur,« siger Eugene Kaspersky ifølge The Register.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>