Test: Fantastisk boks sender dit tv-signal til mobil, iPad og bærbar

Slingbox-06.jpg

Slingbox-01.jpg

Slingbox-02.jpg

Anmeldelse: Slingbox 350 er et af den slags produkter, der lokker Colgate-bisserne frem. For når den virker, er det næsten en smule magisk.

Slingbox er en lille plastikkasse fyldt med elektronik, og den kobles sammen med en internetforbindelse og din nuværende tv-boks, eksempelvis fra YouSee eller Stofa.

Herefter har du mulighed for at få fjernkontrol over tv-boksen via en bærbar computer, mobiltelefon eller iPad, og du kan altså få streamet og set alle dine nuværende fjernsynskanaler og ikke mindst indhold, der allerede er optaget.

Og det foregår naturligvis, mens du er på farten. Du har altså fuldt udbytte af din måske dyre kabel-tv-pakke, selv om du er i sommerhus eller er taget på ferie i Sydfrankrig.

Konceptet er ikke nyt, og vi har tidligere testet Slingbox PRO-HD, som minder rigtig meget om den nye 350′er.

Ingen HDMI-indgang
Den nye boks er dog væsentlig mindre, men den kobles stadig sammen med stuens tv-boks via component- eller composite-kabler.

Hvorfor ikke HDMI, vil nogen måske spørge?

Det skyldes HDCP-restriktioner, hvilket er ærgerligt, hvis man vil have den bedst mulige kvalitet.

Der er dog ikke sådan, at billedkvaliteten er elendig med Slingbox 350, men de levende billeder er ikke så funklende skarpe, som du er vant til fra din dyre fladskærm.

Men ofte ses indholdet også på små mobilskærme eller i popup-vinduer på den bærbare computer, så der vil formentlig være nogen, der ikke mærker den store kvalitetsforskel.

Husk den virtuelle fjernbetjening

Opsætningen af boksen foregår via computer, og den er for det meste ganske simpel. Når først Slingboxen er koblet til ens lokale netværk, vil den figurere i oversigten, når man logger ind på Slingbox’ hjemmeside.

Her foretages indstillinger og ikke mindst vælges den virtuelle fjernbetjening, der bruges til at kontrollere den enhed, som Slingboxen er koblet til.

Her er massevis at vælge imellem, og jeg spottede blandt andet en til YouSees kabel-tv-bokse, som står i tusindvis af danske hjem.

Den fik jeg dog ikke testet i praktisk. I stedet valgte jeg en løsning, hvor jeg koblede en ældre Denver DVB-C-tuner til Slingbox 350.

Det er samme model, som jeg brugte under opsætningen af Slingbox HD-PRO. Den er der ikke drivere til, så jeg måtte fortage en manuel opsætning, der kan virke lidt nørdet.

Men hvis it-blodet ruller i dine årer, vil det næppe skræmme eller udfordre dig synderligt.

En infrarød sender kobles til Slingbox 350, og den sættes hen foran den tv-boks, som skal fjernstyres.

Via den virtuelle fjernbetjening – på iPad, mobil eller bærbar – er det nu muligt at styre enheden, som om du stod i din egen stue, selv om du nu er langt væk.

Der kan dog godt gå et sekund eller to, fra der er trykket på fjernbetjeningen, til der skiftes kanal.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>