Tre gode tip: Sådan sletter du digitale fodspor på sociale medier

LinkedIn-privacy indstillinger

Instagram

Vi efterlader os en hel bunke af spor, når vi færdes på sociale netværk. Spor, som vi ikke nødvendigvis ønsker at efterlade os.

Indledningsvis bør vi nok slå fast, at hvis vi ønsker fuldstændig anonymitet, så bør vi nok slet ikke være aktive på sociale medier.

Men med lidt omtanke, kan vi minimere antallet af overflødige informationer, som vi efterlader os. 

Vi har udvalgt tre simple trick, men der findes naturligvis langt flere, som du er velkommen til at byde ind med i kommentarfeltet.

1. Sådan kan du surfe anonymt på LinkedIn
I modsætning til eksempelvis Facebook, så efterlader du spor, når du færdes på LinkedIn.

Det vil sige, at folk kan se, hvis du besøger deres profiler og du kan se, hvis de besøger din.

Det kan naturligvis være praktisk, men i mange tilfælde vil du måske helst være fri for, at forretningsforbindelser eller potentielle kunder kan se, at du har “stalket” deres profil.

Heldigvis er det muligt at så slå funktionen fra.

Det kræver blot, at du går ind i menuen “indstillinger og privatliv.” Den finder du ved at klikke på dit profilfoto oppe i højre hjørne.

Herefter klikker du på punktet: “Vælg, hvad andre medlemmer kan se, når du har kigget på deres profil”. Her kan du vælge mellem tre muligheder.

- Folk kan se alle dine oplysninger.

- Du oplyser ikke dit navn eller firma, men blot din position og branche.

- Du er helt anonym.

Vælger du at være anonym, skal du dog være opmærksom på, at du også fjerner muligheden for at se, hvem der besøger din egen profil. 

2. Undgå at dele Instagram-likes på Facebook
Facebook og Instagram er blevet tæt integreret efter, at den populære foto-app blev opkøbt af Facebook for halvandet år siden.

En af konsekvenserne af den stigende sammensmeltning mellem de to medier er, at Instagram gerne vil dele din aktivitet med dine Facebook-venner – eksempelvis ved automatisk at dele de billeder, som du liker på fototjenesten.

Er du træt af det, så kan du slå funktion fra.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>