Ukendte gerningsmænd på fri fod i hackersag

Ukendte gerningsmænd er fortsat på fri fod i Danmarkshistoriens største hackersag.

Den mistanke bekræfter Dorit Borgaard, der er advokaturchef i Advokatur Personfarlig Kriminalitet, overfor Computerworld.

Hun oplyser, at dørene blev begæret lukket ved grundlovsforhøret af den mistænkte Gottfrid Svartholm i dag, blandt andet fordi han er sigtet og mistænkes for sammen med en dansker “og pt. ukendte medgerningsmænd” at have stået bag hackerangrebet.

De ukendte gerningsmænd er helt nye oplysninger i den store hackersag, hvor hackere altså trængte ind i CSC-systemer over en længere periode.

Følsomme oplysninger
Her havde gerningsmændene i fjor adgang til cpr-numre og ikke mindst politiets såkaldte Schengen-system, hvor der ligger oplysninger om eksempelvis efterlyste personer.

I lang tid opdagede ingen den ulovlige indtrængen. Først i forbindelse med en svensk efterforskning kom det frem, og dansk politi kom på sporet af sagen.

I Sverige er Gottfrid Svartholm dømt et års fængsel i en anden hackersag.

Ved dagens grundlovsforhør i dag i retten på Frederiksberg endte det med, at dørene blev lukket, som anklageren ønskede.

Ekstra Bladet, der var til stede i retten, kan desuden berette, at dommeren lagde vægt på “at de data, der blev stjålet fra CSC, stadig ikke er blevet fundet, og at et grundlovsforhør for åbne døre dermed kunne skade politiets videre efterforskning.”

Både Rigspolitiet, Forsvarets Efterretningstjeneste og PET har været inde over efterforskningen.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>