1.000 færøske Dankort spærret efter mistanke om hacking

Mindst 1.000 Visa-kort og Visa/Dankort tilhørende borgere på Færøerne er i denne uge blevet spærret af Nets, som står for betalingskortene. Det er sket som følge af mistanke om tyveri af kreditkortdata, skriver Computerworld.

Nets oplyser til Computerworld, at mistanken drejer sig om en enkelt butik på Færøerne, hvor kortene er blevet brugt. Nets vil dog ikke oplyse, hvorvidt der er tale om fysisk butik eller en netbutik.

I netbutikker kan tyveri af kreditkortinformationer ske, hvis butikken lagrer oplysningerne og kriminelle har haft adgang til de systemer, hvor transaktionerne er gemt. I en fysisk butik kan tyveri ske eksempelvis via spionsoftware på kasseapparaterne eller med såkaldte ‘skimmere’ på selve kortautomaterne.

Nets har ikke fået bekræftet, at kortoplysningerne er blevet misbrugt, men selskabet vurderer, at det er overvejende sandsynligt.

»Årsagen til kompromitteringen skal undersøges nærmere, sandsynligvis og af de internationale kortselskaber, for at se, om butikken har levet op til krav om eksempelvis kryptering,« siger pressechef Søren Winge fra Nets til Computerworld.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>