PHP gør klar til fremtiden: Baner vej for just-in-time-compiler

Rigtig mange store og små webprojekter er kodet i PHP, inklusive Facebook, som dog efterhånden oplevede PHP som en flaskehals for højere hastigheder. Men i stedet for at migrere til noget helt andet, valgte Facebook at bygge videre på PHP og fik drønet farten gevaldigt op.

Læs også: PHP-oversætter giver igen Facebook voldsomme performance-forbedringer

De resultater har PHP-folkene nu ladet sig inspirere af i et nyt projekt, der skal give et bud på fremtiden for PHP. I stedet for at udvikle sproget bid for bid, vil ’PHP Next Generation’ forsøge sig med markante ændringer, som så måske kan danne grundlag for PHP version 6 eller 7, når den nuværende version 5.5 når så langt. Det skriver PCworld.com.

Projektet, der også bliver forkortet til phpng, vil rydde op i API’erne i PHP, så det bliver muligt at indføre just-in-time-kompilering ligesom i Facebooks projekt Hiphop. Next generation-projektet omfatter dog ikke i sig selv sådan en compiler, men vil bane vejen for muligheden, skriver udviklerne i en melding på PHP.net.

I dag bliver PHP generelt ikke kompileret til maskinkode på forhånd, men der er store hastighedsforbedringer i vente ved at gøre det muligt at kompilere PHP-kode, efterhånden som brugerne har brug for det – deraf navnet just-in-time-kompilering.

Men selvom udviklerne bag lover, at PHP Next Generation skal være bagudkompatibelt med al den nuværende PHP-kode på nettet i dag, kan det stadig give problemer at ændre på API’erne. Mange udvidelser vil nemlig blive ramt og skal kodes om, hvis de skal fungere efter så grundlæggende ændringer i sproget.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>