Apple og Google dropper alle patent-sager mod hinanden

Apple og Google har indgået aftale om at droppe alle nuværende patentsager mellem de to selskaber, oplyste selskaberne i en fælles udmelding i fredags.

Her fremgår det ifølge Reuters, at selskaberne siger, de i et eller andet omfang vil samarbejde om en patentreform.

De to selskaber har ført flere patentsager mod hinanden, siden Google købte mobiltelefonproducenten Motorola. Apple havde tilbage i 2010 anlagt en patentsag mod Motorola, der siden blev købt af Google. Google er i øjeblikket i færd med at afhænde Motorola til Lenovo i en handel, der endnu ikke er afsluttet.

Mange af de retsager, som Apple har anlagt mod andre smartphone-producenter herunder Samsung, involverer Googles Android operativsystem. Men ifølge de to selskabers meddelelse fra fredag lader det ikke til, at slagsmålene mellem Apple og Samsung har fundet samme rolige udgang.

Juraprofessor Michael Risch fra Villanova Universitet siger til Bloomberg News, at aftalen blot er symbolsk.

»Motorola er ikke en stor konkurrent til Apple længere, og aftalen her viser, at Apple ikke bekymrer sig synderligt over selskabet,« siger han.

»Når Apple beslutter at indgå en lignende aftale med Samsung, så kan vi tale om det,« siger professoren.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>