Blog: Nye kontakter på Borgen

Det er altid en glæde at snakke med engagerede politikere. I formiddags var det netop min oplevelse da jeg sammen med Jeppe Morgenthaler var inviteret på Borgen for at snakke logningsbekendtgørelse og overvågning med Socialdemokraternes Mette Reissmann.

Til forskel fra mine forsøg på at trænge igennem til Trine Bramsen gav Mette Reissmann udtryk for at være meget lydhør over for vores holdninger. Mettes indgang til emnet er en dyb viden om Persondataloven og forbrugerbeskyttelse, dermed har Mette Reissmann allerede et godt kendskab til problemstillingeren fra borgeren/forbrugerens side.

Vi gik selvfølgelig ikke fra mødet med nogle løfter, i den henseende adskiller politikerne sig ikke fra udviklere. Men et spørgsmål vil jeg gerne bringe videre: Ud over Statens overvågning snakkede vi også om den overvågning som Nets og andre virksomheder kan foretage af os. I lyset af Nets-skandalen hvad ønsker vi os så af politikerne? Hvad bør man fra politisk hold gøre for at får ledelsen i virksomheder som Nets til at opføre sig mere ansvarligt i forhold til de informationer de opsamler om borgerne?

Status for logningsbekendtgørelsen ved vi mere om efter det åbne samråd om EU-dommen på mandag.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>