Briterne vil i gang: Store forekomster af skiferolie i engelsk undergrund

Den britiske regering vil meget gerne intensivere udforskningen af sin undergrund med henblik på at etablere en britisk skiferolieproduktion.

Derfor foreslår regeringen nu at løsne regler, for at gøre det lettere for selskaber at få adgang til undergrunden. Det skal skrue tempoet op for introduktionen af fracking.

Således foreslår regeringen, at interesserede olie- og gasselskaber kan blive tildelt adgang til land 300 meter under landoverfladen mod at betale 20.000 britiske pund per brønd til de, der måtte bo på selve landoverfladen.

Det skriver BBC.

Den britiske regering har været ekstra aktive i spørgsmålet om udvinding og anvendelse af skiferolie, siden British Geological Survey for kort tid siden udgav en rapport, der anslår, at der er 4,4 milliarder tønder skiferolie gemt i skiferlagene i det sydlige England alene.

Det geologiske institut fastslår, at der ikke er meget gas at komme efter i Weald-bassinet, der dækker over områder som Sussex, Hampshire, Surrey og Kent, mens der altså er store forekomster af skifterolie.

Den kan vise sig at findes i meget større mængder end de 4,4 milliarder tønder, men dog også i mindre, da det ikke er sikkert, hvor meget af olien, der kan vindes adgang til. Udvinding af olie skal ske med den kontroversielle fracking-metode.

Læs også: Naboer til skifergasboringer får erstatning for gasser, kemikaler og affald

Den britiske energiminister Michael Fallon har ifølge BBC slået et stort slag for at komme i gang med undersøgelser af undergrunden, hvilket det nye lovforslag også skal medvirke til.

Professor Robert Gatliff fra British Geological Survey såede imidlertid selv tvivl om udvindingsmulighederne af olien, da resultaterne blev offentliggjort på en nylig konference. Her understregede han, at det kan blive meget svært at udvinde olien i kommercielle mængder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>