Mytedræber: Mænd og kvinder er akkurat lige hårde – og bløde – som chefer

Kvindelige ledere vil altid gøre alle tilpasse, er intrigante og tager faglig kritik personligt. Mandlige ledere er hårde og kontante, kan ikke multitaske og involverer ikke medarbejderne.

Har du hørt nogle af disse fordomme før? Sandsynligvis. De florerer endnu. Men en stor dansk undersøgelse gør nu op med dem: Fordommene er nemlig bare myter. Især på toplederniveau – hvor kønsforskellene er nærmest ikkeeksisterende.

Er din karriere gået i stå? Læg dit CV på Jobfinder

Jo højere man kommer i hierarkiet, desto mindre betyder køn for ledelsesstilen. I stedet er det nærmere en kombination af ledelsesniveau, branche og arbejdsopgaver, der er udslagsgivende for valg af stil.

Undersøgelsen er foretaget af den danske test- og analysevirksomhed People Test Systems blandt 280 direktører og 1.913 mellemledere og viser blandt andet, at kvindelige topledere har lige så stor gennemslagskraft som mændene, når det kommer til at være synlig og tage styring. Samtidig er de lige så gode til at træffe hurtige beslutninger og har samme ambitionsniveau – fagligt og personligt.

Læs også: »Alfahannerne må beslutte, om de vil have kvinderne ind«

På den anden side viser undersøgelsen, at evnen til at samarbejde ikke er en udpræget kvindelig egenskab. Mandlige topledere lægger samme vægt på at skabe relationer, som har betydning for samarbejdet.

På toplederniveau er det faktisk kun i forhold til viljestyrken, at vi finder en forskel blandt mænd og kvinder. Mændene er nemlig bedre til at fastholde deres egne synspunkter og få deres vilje – samtidig med at de er mere risikovillige.

På mellemlederniveau er der forskel

Mens forskellene på højeste niveau er udvisket mellem kønnene, er der på mellemlederniveau flere forskelle at spore. Her lever kvinderne i højere grad op til fordommene om, at de har mere fokus på det sociale og personlige end mændene.

Læs også: »De værste ledere er unge skaldede mænd, der løber maraton«

Kvinder på dette ledelsesniveau tager mere hensyn til andres behov og har mere tillid til andre, end mændene har. Desuden er de mere sårbare og humørsvingende end deres mandlige kolleger – noget, der slet ikke ses på toplederniveau.

Desuden er der på mellemlederniveau en væsentlig forskel i kønnenes prioritering. Her er kvinderne nemlig mere udviklingsorienterede, mens mændene prioriterer arbejdslivet højere i tilværelsen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>