Overvågning: Nu skal dine data gemmes i 13 måneder i stedet for 14 dage

Forslaget til et lovgrundlag for Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste indebærer muligheden for at opbevare data fra overvågningssystemer i op til 13 måneder. Men det er der ingen gode argumenter for, lyder det fra Institut for Menneskerettigheder ifølge Information.

Læs også: Regeringen fremsætter lovforslag om Center for Cybersikkerhed.

»Tidligere har man anerkendt, at det er meget indgribende at gemme pakkedata, og derfor holdt man grænsen til 14 dage. Men nu udvider man det så til 13 måneder. Det er et stort spring, og så lægger vi vægt på, at der skal være en god begrundelse for, hvorfor man gør det,« siger juridisk fuldmægtig hos Institut for Menneskerettigheder til Information.

I dag kan Center for Cybersikkerhed lagre data fra særlige overvågningsenheder, som er opsat på netværket hos de offentlige institutioner, som centret primært skal hjælpe med at sikre mod it-baserede trusler. Dataene må blot gemmes i 14 dage, men det er der altså politisk flertal for at udvide.

Forsvarsminister Nicolai Wammen argumenterer ifølge Information for, at mange angreb først opdages lang tid efter, de er begyndt, og det derfor er vigtigt at opbevare overvågningsdata i længere tid. Samtidig kan der være sæsonudsving i netværkstrafikken, som Center for Cybersikkerhed bedre vil kunne korrigere for, hvis der kan sammenlignes med året før.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>