Digitaliseringsstyrelsen udskyder NemID til mobilen i 11. time

Det bliver alligevel ikke muligt for borgere at afprøve den nye JavaScript-baserede NemID-løsning, der også skulle fungere til mobiltelefoner, i slutningen af maj, som Digitaliseringsstyrelsen ellers tidligere har bebudet.

Det fremgår af styrelsens hjemmeside, hvor kontorchef Cecile Christensen er citeret for følgende:

»Det er meget beklageligt med denne udmelding i sidste øjeblik. Der er lige inden lancering af pilotversionen fundet fejl, der kræver rettelser. Det betyder, at vi skal teste alle de systemer, som indgår i log-in processen igen. Borgernes brug af en offentlig selvbetjeningsløsning går typisk via borger.dk til NemLog-in, som er den sikkerhedssluse, hvor man skal bruge sit NemID. En rettelse ét sted i kæden kræver tests i alle led, så vi er sikre på, at alt virker, som det skal.«

Så sent som for en uge siden forlød det ellers fra Digitaliseringsstyrelsen, at NemID i JavaScript-udgaven ville kunne afprøves på enkelte offentlige hjemmesider fra 28. maj – altså i morgen, onsdag. Trods udskydelsen er det planen, at NemID JavaScript bliver taget i drift inden sommerferien i år, oplyser styrelsen.

Læs også: Javascript-version af NemID til mobilen er klar til pilottest

»Vi arbejder benhårdt på en ny leveranceplan i fællesskab med alle leverandørerne. Og før den er der, og vi kan tage hinanden i ed på, at løsningerne vil fungere, melder vi ikke en ny dato ud for lancering af den nye udgave af NemID til mobile enheder. Mobil digital selvbetjening afhænger ikke af, om ét system er klar, men af, om alle led i kæden er på plads, og i den sammenhæng har vi fokus på NemID, NemLog-in og borger.dk. Vi går ikke på kompromis med kvalitet og sikkerhed i løsningerne. Det er helt essentielt, at brugerne kan være trygge og tilfredse ved at logge på offentlige hjemmesider og selvbetjeningsløsninger,« er Cecile Christensen citeret for at sige.

Det er meningen, at NemID i JavaScript-udgaven modsat den nuværende Java-baserede også vil køre på mobiltelefoner. Ligesom det heller ikke vil være nødvendigt at installere Java på desktop-pc’ere for at kunne anvende den kommende NemID.

Java har flere gange været udskældt for i sig selv at udgøre en øget sikkerhedstrussel på klientmaskiner. Ligesom NemID-leverandøren Nets har haft problemer i forbindelse med lanceringen af en ny Java-version.

Version2 har forsøgt at få uddybende kommentarer fra Digitaliseringsstyrelsen, men indtil videre forgæves.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>