Hun henter skotsk succes til Nordjylland

Med en uddannelse som civilingeniør i sundhedsteknologi og et arbejde som kvalitetskonsulent i Region Nordjylland er Berit Fabricius et glimrende eksempel på, hvor alsidigt ingeniørfaget er. For selvom hendes stilling ikke kræver en ingeniørbaggrund, har det vist sig at være et godt match.

»Berit har en en teknisk indsigt, som gør, at hun er på forkant med de teknologier, der kan blive en vigtig brik i fremtidens sundhedsvæsen,« siger Jens Kjær-Rasmussen, kvalitetschef i afdeling for Sundhed- Plan og Kvalitet i Region Nordjylland.

Han er chef for den afdeling, hvor Berit Fabricius er ansat – og hvor hun i øvrigt er den eneste af 15 medarbejdere med en ingeniøruddannelse.

Klar til et karriereskift? Lad en jobagent på Jobfinder finde nye udfordringer for dig.

Vi har lavet retningslinjer, lamineret dem, stukket dem i lommen på sygeplejersken og troet, at alt gik sin gode gang derfra. Men vi er nødt til at indsamle nogle data for at vurdere, om det egentlig går så godt, som vi tror.

Berit Fabricius, civilingeniør og kvalitetskonsulent i Region Nordjylland.

Især har Berit Fabricius vist sig god til at hente ideer og erfaring både nationalt og internationalt, som hun ifølge Jens Kjær-Rasmussen har en særlig evne til at sætte i en nordjysk kontekst.

Hun har blandt andet søgt inspiration i det skotske sundhedsvæsen, hvor der hersker en høj grad af patientsikkerhed.

»Blandt andet er der nærmest ingen patienter, der får tryksår i Skotland. Det har vi lært af, og dermed også nedbragt antallet herhjemme,« siger Berit Fabricius.

Selv betegner hun sig som en idégenerator, der forstår at fodre ideerne til dem, der tager beslutningerne. Jens Kjær-Rasmussen er enig og understreger, at det ikke kun er på politisk niveau, at Berit Fabricius formår at sælge sine ideer og skabe samarbejde.

»Hun er enormt dygtig til at skabe samspil med både sine kolleger og folk ude på sygehusene – fra sygeplejersker til ledere,« siger han.

Læs også: Mød den nørdede forsker, der blev visionær foregangsmand

Til daglig har Berit Fabricius ikke hænderne ret langt nede i teknologien. Til gengæld bruger hun de værktøjer, hun har med sig fra sundhedsteknologien, til at sætte sit arbejde i system. Det, hun brænder for, er nemlig at forbedre og optimere værktøjerne inden for sundhedsvæsenet.

Eksempelvis i forhold til patientsikkerhed, hvor vi hidtil bare har udstukket retningslinjer uden at følge op på, om de rent faktisk blev anvendt i praksis.

»Vi har lavet retningslinjer, lamineret dem, stukket dem i lommen på sygeplejersken og forventet, at alt gik sin gode gang derfra. Men vi er nødt til at indsamle nogle data for at vurdere, om det egentlig går så godt, som vi tror,« siger hun.

Lige nu er Berit Fabricius dybt involveret i arbejdet med regionens strategi på sundhedsområdet fra 2015-2018, hvor hun bidrager til at få tænkt de nyeste teknologier ind i strategien. Det handler især om, hvordan man på sundhedsområdet bliver bedre til at stille data til rådighed for de sygehusansatte, uden at skulle samle dem manuelt ind, som man gør nu.

»Jeg tænker hele tiden i forbedringer og systematik. Hvordan sørger vi for at overvåge om det, vi gør, virker godt nok, og hvordan bruger vi så de data i praksis,« siger hun.

På sigt vil Berit Fabricius gerne arbejde mere med teknologien, men hun mener aldrig, at hun bliver den typiske ingeniør, der som specialist har næsen begravet i et område.

»Jeg vil gerne blive ved at arbejde med at forbedre og optimere ting. Jeg øver mig i at tænke ud af boksen, og suger al den viden til mig, jeg kan – fra robotteknologi, til IT og biotech,« siger hun.

Ingeniøren har i samarbejde med IDA afholdt en konkurrence for at finde frem til de største strategiske talenter i danske teknologivirksomheder. Den kommende tid sætter vi spot på nogle af dem. Berit Fabricius er nummer to. Hun er desuden én af to vindere, som i maj bliver sendt til todageskonferencen ‘Driving Technology’ med internationale profiler fra Singularity University i Silicon Valley

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>