Japaner anholdt for at 3D-printe våben

En japansk mand troede angiveligt ikke, det var ulovligt at fremstille sine egne våben, og han er nu anholdt for at være i besiddelse af to funktionelle pistoler, der er printet på mandens egen 3D-printer ud fra tegninger hentet på nettet. Det skriver blandt andre The Guardian.

Tilbage i april konfiskerede politiet fem plasticpistoler fra mandens hjem og har siden testet våbnenes funktionalitet. To af dem var i stand til at affyre skud, der kunne dræbe eller såre en person, og derfor valgte politiet torsdag at anholde manden.

Læs også: 3D-printet plastpistol affyret for første gang

Politiet konfiskerede også mandens 3D-printer, som han havde købt på nettet for godt 3.000 kroner, og tegninger til de ulovlige våben blev fundet på mandens computer. Japansk politi fandt dog ingen ammunition i mandens hjem.

Bliv klogere med Ingeniørens fokus om 3D-print

Japan har en af verdens laveste kriminalitetsrater og besiddelse af våben er derfor en alvorlig sag. Manden indrømmer ifølge lokale medier, at han var i besiddelse af våbnene, men at han ikke var klar over, at det var ulovligt.

Den 27-årige mand skulle dog gentagne gange have fremført, at våbenrestriktioner er imod basale menneskerettighederne, hvilket i første omgang fik myndighederne på sporet af manden.

Selv USA, som er kendt for sin frimodige våbenpolitik, har forbudt våben, der udelukkende kan fremstilles af plast, blandt andet fordi de ikke er være synlige for en metaldetektor. Det har derfor også vakt kontroverser, da den politisk motiverede jurastuderende Cody Wilson sidste år offentliggjorde tegninger til en funktionel 3D-printet pistol.

Få nyheder om 3D-print direkte i din indbakke med Ingeniørens nyhedsbrev

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>