Svensk el-færge lader på ti minutter

En færge i Stockholm bliver verdens første lynopladede færge. Den skal kunne lades til en times drift på kun ti minutter, når den kommer i drift til sommer, oplyser selskabet, der er i gang med at ombygge færgen.

Den tidligere dieselfærge Movitz kommer til at sejle med ca. 100 passagerer ad gangen mellem Stockholms gamle bydel og Solna Strand fra august måned.

Færgen bliver udstyret med nikkel-metalhydridbatterier (NiMH) med en samlet kapacitet på 180 kWh. Færgens batterier udmærker sig ved at kunne lades til fuld kapacitet på blot 10 minutter. Herefter kan de drive færgen i ca. en time ved 9 knob. Det skriver blandt andre Wired og Teknisk Ukeblad.

Færgen bliver udstyret med to elmotorer på hver 125 kilowatt, der kommer til at sidde på ydersiden af færgen på hver sin side af skroget. De to motorer skal øge færgens evne til at manøvrere og gøre den mere støjsvag og miljøvenlig.

Echandia Marine, der ombygger færgen anslår, at ændringen til eldrift vil spare atmosfæren for 130 tons CO2, 1,5 tons NOx og 80 kg partikler årligt.

De to motorer erstatter en enkelt dieselmotor på 335 hestekræfter, hvilket betyder, at færgen får nogenlunde samme ydeevne som før ombygningen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>