Lynhurtigt genbrugsbatteri til elbiler er fremstillet af bomuld

Løfterne fra det japanske firma Power Japan Plus er næsten for gode til at være sande. Firmaet hævder at have udviklet et genopladeligt batteri, der giver lithium-ion baghjul – både hvad angår opladningstid, sikkerhed og genanvendelighed.

Ifølge firmaet kan det nye Ryden dual carbon-batteri nemlig oplades 20 gange hurtigere end de bedste lithium-ion-batterier på markedet.

Batteriet skulle være oplagt til brug i elbiler, og det har en energitæthed, der gør det muligt at køre næsten 500 km på en opladning. Desuden kan det levere en spænding på over fire volt.

Læs også: Elektrolyt af hemmeligt materiale 100-dobler batterikapacitet

Et Ryden-batteri kan holde til at blive genopladet mere end 3.000 gange. Det kan ikke overoplades, og det tager ikke skade af at blive fuldstændig afladet. Sikkerheden er i top, idet batteriet stort set ikke bliver varmt ved brug. Det betyder, at man slipper for kølesystemer til batterierne i en elbil, og at man ikke behøver at være så nervøs for, at batterierne overophedes endsige bryder i brand eller eksploderer.

Både anode og katode består af kulstof og intet andet. Batteriet rummer hverken tungmetaller, ædelmetaller eller metaller, der tilhører de sjældne jordarter, og det er 100 procent genanvendeligt.

Det er stadig lithium-ioner, der flytter sig frem og tilbage i batteriet, men derudover er elektrolytten en fabrikshemmelighed.

Læs også: Ny superkondensator lagrer ti gange så meget energi

Batteriet skulle ikke være specielt dyrt eller besværligt at producere, og for at det ikke skal være løgn, kan kulstofelektroderne endda fremstilles af økologisk bomuld. Det er i hvert fald, hvad firmaet arbejder på at gøre.

Blandt initiativtagerne til Power Japan Plus finder man Kaname Takeya, som har været med til at udvikle de batterier, som bruges i Toyota Prius og i Tesla Model S.

Produktionen af Ryden-batterier starter så småt senere på året. I første omgang skal et mindre antal batterier leveres til brug i medicinsk udstyr og satellitter. Power Japan Plus vil så licensere teknologien til andre batteriproducenter, der for eksempel kan levere batterier til bilindustrien.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>