Russernes ædelgas-doping kommer på den forbudte liste

Nu bliver det forbudt for sportsfolk at inhalere xenon som præstationsfremmende middel.

På et møde i går har World Anti-Doping Agency (Wada) udformet en tilføjelse til listen over forbudte stoffer, der specifikt nævner xenon og en anden ædelgas: argon.

Ingeniøren omtalte for tre måneder siden, at russiske sportsfolk gennem flere år havde inhaleret xenon for at øge hjerte- og lungekapacitet, booste mængden af testosteron og få bedre humør.

Læs også: Russernes nye doping: Gasarten xenon virker som epo

Læge Jakob Mørkeberg, der er videnskabelig konsulent hos Anti Doping Danmark, sagde ved den lejlighed til Ingeniøren, at han ikke var bekendt med denne form for doping, men at det nok var noget, som man burde se nærmere på.

The Daily Telegraph skriver, at til trods for manglen på mulighed for at teste for xenon hos sportsfolk er uforklarlige stigninger i eksempelvis testosteronniveauet eller afvigelser i det biologisk pas strafbare med det nye forbud.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>