Microsoft udskyder deadline efter bøvl med Windows 8.1-opdateringer

Det er langt fra alle, som har kunnet installere den seneste store opdatering til Windows 8.1, og det tvinger nu Microsoft til at slække på kravene til kunderne. Det skriver Infoworld.com.

Opdateringen, som helt præcist hedder KB 2919355, men som i daglig tale er døbt Windows 8.1 Update eller Windows 8.1.1, har været ramt af problemer, i første omgang især hos firmakunder med WSUS-server, men også blandt private, som for eksempel har oplevet, at Windows efter opdateringen ikke længere ville acceptere licensnøglen.

Læs også: Windows 8.1 Update giver problemer: ’Værre end Vista’

Samtidigt med de tekniske problemer satte Microsoft tommelskruerne på kunderne og krævede, at alle Windows 8.1-installationer var opdateret med den seneste pakke inden for en måned – ellers ville strømmen af sikkerhedsopdateringer stoppe.

Læs også: Windows 8.1 til virksomheder mister sikkerhedsopdateringer til maj

Den melding har Microsoft nu valgt at bløde op, så private Windows 8.1-kunder nu får en måned mere til at få installeret den problematiske opdatering. I stedet for deadline ved maj månedss ’patch Tuesday’, den 13. maj, bliver fristen nu forlænget til 10. juni.

Omfanget af problemerne med Windows 8.1 Update er ikke opgjort og flertallet har kunnet installere uden problemer. Men lange supporttråde med flere tusind opslag, fyldt med eksempler på problemer, viser, at det hos nogle har været umuligt at installere den krævede opdatering. I nogle tilfælde kræver det fiksfakserier med en kommandoprompt at komme videre, hvilket den almindelige Windows-bruger ikke nødvendigvis finder nemt, mens andre tilfælde har været så svære at løse, at selv ikke Microsofts egne supportere kunne løse problemet via fjernadgang.

Det er første gang i Windows-historien, at Microsoft med så kort varsel kræver en opgradering, hvis man skal fortsætte med at få sikkerhedsopdateringer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>