Visual Studio går open source med Apache Cordova til alverdens platforme

Open source er ikke længere et fy-ord hos Microsoft, som de senere år omvendt har kastet sig over en del open source-tiltag.

Og i firmaets udviklingsmiljø Visual Studio er en af de store nyheder for fremtiden da også et open source-projekt, nemlig at Apache Cordova bliver integreret i Visual Studio. Det skriver Techcrunch.

Cordova er et værktøj til at bygge applikationer med åbne web-teknologier som HTML, CSS og Javascript, og dermed kan én omgang kodning bruges til alverdens mobile platforme – fra Blackberry og Windows Phone til iOS og Android.

Fremover vil Cordova blive bygget ind i Visual Studio, med mulighed for at bruge alle plugins fra Cordova og for eksempel køre en Android-emulator i Visual Studio. Samtidigt får man også værktøjerne fra Visual Studio og kan kode Typescript og bruge til sin Cordova-app. Typescript er Microsofts bud på en nemmere måde at kode Javascript, hvor Typescript-koden bliver oversat til ren Javascript.

Visual Studio Update 2, som blev præsenteret på Microsofts TechEd-konference i Houston, får også understøttelse for ’universal projects’, som Microsoft har døbt muligheden for at kode til både Windows og Windows Phone på én gang. Senere vil også Xbox-platformen komme med på vognen, så Microsoft altså får samlet firmaets tre primære platforme på samme kodebase.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>