Modstand mod sessionslogning vokser: Fælles opråb til politikerne skal stoppe internetovervågning

Politikerne på Christiansborg skal revidere de danske logningsregler, så danskerne ikke overvåges og registreres unødvendigt. Det er budskabet fra en bred skare af forskere, erhvervsledere og aktivister, der har rettet skriftlig henvendelse til retsudvalget.

Henvendelsen sker på baggrund af, at EU-domstolen i sidste måned dømte det såkaldte logningsdirektiv ugyldigt, og dermed vurderes dele af de danske logningsregler nu at være på kant med europæisk lovgivning. Deriblandt den berygtede sessionslogning, der registrerer danskernes brug af internettet ved at gemme metadata om hver 500. datapakke, man sender eller modtager.

Læs også: EU-Domstolen dømmer telelogningsdirektiv ugyldigt

Læs også: Teleorganisationer: Danske logningsregler skal ændres nu

Sessionslogning udgør over 90 procent af de 3.500 milliarder logninger af danskernes digitale gøren og laden, der blev foretaget sidste år – alt imens det efterforskningsmæssige udbytte af logningerne ifølge både justitsministeriet og politiet er ganske beskedent. Og nu skal den afskaffes mener afsenderne af brevet, der blandt andet tæller teleselskabernes talerør Teleindustrien, Forbrugerrådet Tænk, Amnesty International, Bitbureauet og Cepos.

“Med det erfaringsgrundlag der allerede nu foreligger om anvendelsen af logningsdata og EU-dommen, er der anledning til at konkludere, at de danske regler om internetsessionslogning som minimum straks bør suspenderes. Vi skal med denne henvendelse opfordre til, at Folketinget tager initiativ til at beskytte danske borgere mod unødvendig og ubegrundet overvågning og registrering,” hedder det i skrivelsen, der samtidig opfordrer til en reform af logningsreglerne generelt.

Justitsministeren skal i samråd med folketingets retsudvalg 2. juni, og netop EU-dommens indflydelse på de danske logningsregler er på dagsordenen.

Læs også: Professor efter EU-dom mod telelogning: Svært at bevare sessionslogning

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>