Repræsentanternes hus godkender udvandet NSA-begrænsning

Repræsentanternes hus i USA har godkendt et lovforslag, der har til formål at begrænse NSAs masseindsamling af data om telefonopkald inden for landets grænser. Det skriver Infoworld.

Repræsentanternes hus, der sammen med senatet udgør den lovgivende forsamling i USA, har sagt god for ”The USA Freedom Act”, selvom flere borgerrettighedsgrupper har afvist at støtte forslaget, som de mener er udvandet. To dage inden forslaget skulle vedtages i repræsentanternes hus blev der fortaget en række ændringer, og det er de ændringer, der har fået både rettighedsforkæmperne og teknologivirksomheder som Apple, Google
og Facebook til at trække deres støtte til lovforslaget.

Blandt de ændringer, der har skabt utilfredshed, er blandt andet den, at man fortsat vil tillade den såkaldte ”reverse targeting”, der gør det let at overvåge amerikanske statsborgere, selvom det under normale omstændigheder ikke er lovligt. Det fungerer ganske simpelt på den måde, at efterretningstjenesten finder en ikke-amerikaner, som målet kommunikerer flittigt med, og overvåg ham eller hende i stedet, for at få oplysninger om amerikaneren.

Det oprindelige lovforslag forbød dette, men i sidste øjeblik blev det altså skrevet ud. Det er genstand for kritik for privatlivsforkæmpere af alle slags, ligesom der også er utilfredshed med, at det defineres for løst, hvis telefonopkald, der må indsamles oplysninger om under hvilke omstændigheder.

»Vi kan ikke støtte et lovforslag, der ikke opnår målet om at sætte en stopper for masse-spionage. Vi opfordrer kongressen til at støtte en kompromisløs reform af NSA, og vi ser frem til at arbejde med senatets tværpolitiske version2 af USA Freedom Act,« skriver borgerrettighedsgruppen Electronic Frontier Foundation.

Næste skridt er, at senatet skal komme frem med et forslag, så kongressen samlet kan vedtage eller forkaste en endelig version af The USA Freedom Act.

Læs også: Ciscos CEO til Obama: NSA koster USA førerpladsen på teknologimarkedet

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>