Overbevisende dansk ja til EU-patentdomstol

Lad mig desuden lige komme med en hurtig hjemme-strikket analyse af hvorfor så mange ingeniører var (og stadig er) skeptiske overfor patent-domstolen. Der er en sandsynlighed for at den bliver misbrugt. Hvor stor sandsynligheden er for det kan man altid diskuterer, men det er sådan set ikke så vigtigt. Alvorligheden af hvis den bliver misbrugt, er derimod ikke til at diskutere. Det vil være en katastrofe.

Enhver der kender bare en anelse til risikoanalyse, vil vide at det rigtige i den situation dermed er, at fravælge patent-domstolen. Ikke fordi det med garanti går galt, men fordi vi ikke har råd til sandsynligheden for at det gør.

Man skal selvfølgelig også medtage konsekvenserne af at ikke at være med i patent-domstolen. Det ville betyde at danske virksomheder skulle søge et ekstra patent (Danmark samt EU), i forhold til ellers. Desuden vil vi miste den smule medbestemmelse vi ellers kunne få (hvor meget det så end må være). Dog er det bestemt ikke usandsynligt at vi ville kunne tilmelde os et par år senere, hvis patent-domstolen bliver en succes, formentlig om en 2-3 år.

Så kort fortalt var der utrolig lidt at miste ved et “nej”, hvorimod der er en alt for høj risiko ved at sige “ja”. Bare ærgeligt at risikoanalyse er en ringe kendt disciplin.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>