Ubegribelig fejl: Frankrig køber 2.000 for brede tog

RFF, der bestyrer de franske jernbaner og dermed svarer til Banedanmark, har givet forkerte dimensioner til togselskabet, SNCF, der netop har købt 2.000 nye regionaltogsæt. Togene er derfor nogle få centimeter for brede til at kunne stoppe på de franske stationer.

Fejlen blev først omtalt i et satirisk blad, Le Canard Enchaîné, og har siden spredt sig til franske og internationale medier, herunder Reuters.

RFF erkender fejlen. Jernbaneselskabet har kun oplyst dimensioner på stationer og perroner, der er bygget inden for de seneste 30 år, til SNCF. Men størstedelen af Frankrings 1.200 perroner er ifølge Reuters over 50 år gamle og mange altså for brede.

Ombygning af stationerne er i fuld gang, men der mangler stadig hundredevis af perroner, der skal ændres, så der bliver plads til de brede tog. Ombygningsarbejdet har allerede kostet 80 millioner euro, skriver Reuters.

Frankrigs transportminister, Frederic Cuvillier, skyder skylden for skandalen på et ‘absurd jernbanesystem’. Han refererer til tidligere regeringers beslutning om at opsplitte ansvaret for de franske skinner og tog i hver deres selskab, selv om det system er udbredt i de fleste europæiske lande, herunder Danmark.

Bombardier bygger togene, der skal opgradere den franske regionaltrafik. Ordren har en værdi af 15 milliarder euro, skriver internationale medier.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>