VW først med ti gear og dobbeltkobling

På det netop overstået 35th International Vienna Motor Symposium annoncerede VW-koncernens topdirektør, Martin Winterkorn, at fremtidige topmodeller vil blive udstyret med en gearkasse af dobbeltkoblingstypen (DSG) med ti gear.


VW har endnu ikke afsløret nogen billeder af dobbelkoblingsgearkasse med ti gear. Men her er et billede af en traditionel model fra ZF, dog kun med otte gear.

VW er ikke den første producent, som introducerer automatgear med ti gear. Det har både GM, Ford og Hyundai tidligere gjort med traditionelle gearkasser med momentomformere. Men VW er den første producent, som vil bruge dobbeltkoblingsprincippet med så mange gear i en produktionsbil.

Den nye gearkasse skal bruges i VW-biler med langsliggende V6- og V8-motorer, da den kan klare helt op til 500 Nm. De første modeller, hvor man vil se den nye gearkasse, bliver sandsynligvis SUV’en Touareg og luksuslimousinen Audi A8.

Foruden den nye gearkasse blev det afsløret, at VW vil introducere nye dieselmotorer. Blandt andet vil en 2,0 liters motor med 236 hk erstatte koncernens 3.0 V6 TDI i en lang række biler.

Tilsammen skal gearkassen og de nye motorer være med til at reducere CO2-emissionen fra VW-koncernens modeller, så de i 2021 kan leve op til kravet fra EU, som kræver et flådegennemsnit på 95 g CO2 pr. kørt kilometer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>