Apple fjerner giftige kemikalier fra iPhone-produktion efter pres

Apple fjerner efter pres fra miljø- og fag-organisationer de giftige kemikalier benzen og n-hexan fra de produktions-linier, der på kinesiske fabrikker anvendes til at samle Apples produkter.

Presset er kommet fra organisationerne Green America samt China Labor Watch, der begrunder kravet med, at benzen og n-hexan i vid udstrækning anvendes på kinesiske fabrikker – inklusive dem, der samler Apples produkter.

Apple har på denne baggrund undersøgt 22 af selskabets kinesiske produktionslinier, hvor der i alt arbejder op mod en halv million kinesiske arbejdere.

Apple har imidlertid ikke fundet ‘nogen udbredt anvendelse af benzen eller n-hexan,’ ligesom Apple bedyrer, at der ikke er blevet fundet nogen tegn på, at arbejdere er blevet udsat for nogen fare for deres ‘helbred og sikkerhed,’ som det hedder.

Selskabet har imidlertid fundet benzen og n-hexan på fire fabrikker, men selskabet hævder, at de to giftige kemikalier på disse fire fabrikker er blevet anvendt i så små doser, at det ikke har været i strid med Apples sikkerheds-regulativer.

Benzen og n-hexan er blevet anvendt i de afsluttende rense-procedurer af Apple-produkterne.

Alligevel har Apple besluttet at fjerne de to kemikalier helt fra produktionen og i stedet indføre sundere alternativer, hedder det.

Vilkårene på de gigantiske samlefabrikker, som Apple anvender, kom for alvor i søgelyset i 2010, da de blev ramt af en bølge af selvmords-forsøg blandt arbejderne.

Du kan læse mere om forholdene på Apple-fabrikkerne her: Skjult kamera afslører katastrofale forhold på iPhone-fabrikker

Samlefabrikkerne ejes af kinesiske Foxconn, som Computerworld besøgte sidste år.

Det kan du læse mere om her: Springer de ansatte stadig ud fra taget hos Foxconn?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>