Smertefrit farvel til Java får BEC til at gå ‘big bang’ med NemID på Javascript

Det skulle have været en langsom udrulning med livrem og seler, men efter et par dages pilottest er BEC så tilfredse, at den nye Javascript-baserede NemID-klient bliver rullet ud til alle i næste uge.

»Vi har kørt pilottest i ét pengeinstitut siden mandag, og vi har fået så få henvendelser, at fra på tirsdag, så vil alle 41 pengeinstitutter kunne tilbyde Javascript-løsningen til deres kunder,« fortæller udviklingschef Henrik Jensen fra BEC til Version2.

Læs også: Nedtælling for Java: Banker skifter til Java-fri NemID i løbet af sommeren


Eksempel på mobilbank fra BEC, her til Møns Bank. Foto: BEC

Forud for den officielle lancering af den nye udgave af NemID-løsningen, så havde BEC ligesom de fleste andre leverandører af netbanker og mobilbanksløsninger valgt at være forsigtige i forhold til, hvornår de regnede med at være klar.

BEC, som leverer løsningerne til en række større og mindre danske pengeinstitutter, havde besluttet, at man ikke ville satse på en ‘big bang’ udrulning, men det bliver nu ændret efter de positive erfaringer.

»Jeg vil være lidt fræk og sige, at det var enkelt og hurtigt for os at udskifte Java med Javascript, fordi vi i vores it-arkitektur havde lagt NemID øverst i stakken. Så det var et relativt lille indgreb at skifte den,« siger Henrik Jensen.

BEC havde således designet systemet således, at der blot var en central komponent, der skulle udskiftes, uden udviklerne, som vedligeholdt resten af løsningerne, blev berørt.

»Vi har brugt tiden på test. Når vi udbyder en finansiel løsning på så mange platforme, så er der også mange devices, hvor vi skal sikre, at brugerne får samme oplevelse. Så der har været stor testaktivitet,« fortæller Henrik Jensen.

Læs også: Nu dropper Danske Bank NemID med Java: ‘Supporten har redet os som en mare’

Med den nye Javascript-baserede løsning på plads forventer BEC først og fremmest en ændring i behovet for support på løsningerne.

»Der er ingen skift af Java-versioner, så jeg tror, vi vil se en reduktion i antallet af supporthenvendelser. Der kommer i hvert fald ingen peaks i forbindelse med nye Java-versioner,« siger Henrik Jensen.

Læs også: Årsagen til NemID-kaos: Nets testede ikke Java-opdatering

Da Oracle i oktober 2013 frigav en sikkerhedsopdatering til det Java-plugin, som NemID hidtil har været afhængig af, så betød det, at mange danskere ikke kunne logge på med NemID, efter de havde installeret opdateringen.

Den slags er mindre sandsynligt med den Javascript-baserede udgave, fordi der ikke længere er ét plugin, som brugerne er afhængige af. Og skulle brugerne få problemer med den nye udgave, så har de den gamle Java-klient i baghånden.

»Hvis brugerne har problemer, så kan de gå tilbage til applet-versionen,« siger Henrik Jensen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>