Bjarne Stroustrup: Der er stadig ikke noget hurtigere end C++

C++ er måske ikke det mest moderigtige programmeringssprog, men det ligger stadig i toppen blandt de mest udbredte sprog. Det er der en enkel forklaring på ifølge sprogets danske hovedophavsmand, Bjarne Stroustrup, skriver Infoworld.

»Der er ikke noget, som kan håndtere samme kompleksitet, der kan køre lige så hurtigt som C++. Du finder det ikke i apps og den slags, men derimod hos Googles søgemaskine eller Amazon, hvor der virkelig er brug for ydelse,« siger Bjarne Stroustrup til Infoworld.

Dermed er det dog ikke ensbetydende med, at andre programmeringssprog ikke spiller en væsentlig rolle.

»C++ er designet til temmelig hardcore applikationer, og det er altid blevet brugt sammen med én eller anden form for scriptsprog. Da jeg begyndte, brugte jeg C++ til alt, der krævede et rigtigt programmeringssprog og rigtig ydelse. Og så brugte jeg Unix shell som mit script-sprog. Sådan gjorde vi, og sådan gør man også i de fleste tilfælde i dag,« forklarer Bjarne Stroustrup.

I det fulde interview med Infoworld forklarer Bjarne Stroustrup også, at C++ er i færd med at blive forbedret over de seneste år for at give udviklere flere redskaber til at skrive bedre kode.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>