Ingen hokus pokus: Nu kører Netflix native på Linux

Som det vil være flere bekendt er DRM-beskyttet indhold dårligt foreneligt med en lang række Linux-distributioner. Så hvis sådan noget som Netflix har skullet bringes til at virke, har det indebåret en vis portion hokus i form Wine, der gør det muligt at køre en del Windows-software i et Linux-miljø.

Men nu lader der til at være et gennembrud på vej i det departement. I hvert fald rapporterer Ubuntu-sitet OMG! Ubuntu, at det med den seneste beta-udgave af Googles Chrome-browser skulle være muligt at narre Netflix til at køre native i blandt andet Ubuntu. Og altså uden Wine, virtuelle maskiner eller andre af den slags krumspring. Lidt fiksfakserier er det dog stadig nødvendigt at udføre.

Forklaringen på native-understøttelsen på Linux skulle ifølge OMG! Ubuntu være, at World Wide Web Consortium (W3C) tidligere på året gik videre med planerne om at understøtte DRM-beskyttet indhold via HTML5-video og EME-specifikationen (Encrypted Media Extension).

Google beskriver EME som ‘et Javascript API, der gør web-applikationer i stand til at interagere med DRM-systemer og dermed tillade afspilning af krypteret medieindhold.’

Og Netflix har i juni i år bebudet understøttelse af HTML5-afspilning i Windows 8.1 og Safari via EME. Og da Google bakker op om EME, så har Chrome fået understøttelse af specifikationen.

En afledt effekt af disse begivenheder er, at Netflix nu skulle køre på flere Linux-distributioner. OMG! Ubuntu melder om succes-fortællinger på Arch Linux, Gentoo, Ubuntu 14.10 Alpha. Og så på Ubuntu 14.04 LTS med opdaterede libnss3*-pakker.

Sådan gør du

Version2 har ikke selv testet (endnu), men OMG! Ubuntu pålideligt udseende fremgangsmåde, der tager afsæt i Ubuntu 14.04, er som følger.

Du skal bruge:
- Ubuntu 14.04 LTS* eller 14.10 Alpha
- Google Chrome Beta eller Dev (v37+)
- Et aktivt Netflix-abonnement
- Og så skal du vælge det, der på engelsk hedder ‘Prefer HTML5′ i ‘Netflix Account > Playback’

Du skal anvende Chrome Beta eller Dev på nuværende tidspunkt, stable fungerer ikke her. Både 32-bit og 64-bit skulle til gengæld virke.

Netflix skal nu narres til at skifte til EME-baseret afspilning ved mødet med Linux-systemet. Det sker ved at fifle med User-Agent-strengen, så browseren foregiver at være et understøttet Netflix-miljø.

For at klare det på en smart måde foreslår OMG! Ubuntu at hente User-Agent Switcher Extention fra Chrome Web Store.

Højreklik på ikonet der fremkommer i browserens øverste højre hjørne og vælg options. Lav en ny User-Agent med følgende parametre.

  • Name: Netflix Linux
  • String: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/38.0.2114.2 Safari/537.36
  • Group: (is filled in automatically)
  • Append?: Select ‘Replace’
  • Flag: IE

Hvad Ubuntu 14.04 LTS angår skulle det også være nødvendigt at opdatere libnss3 til en nyere udgave, end den, der er installeret. En debattør nævner under originalartiklen, de skulle være nødvendigt at logge ud og ind igen efter opdatering af libnss3. En anden debattør måtte køre: sudo apt-get -f install for at løse dependency-problemer ved libnss3.

Læs mere hos OMG! Ubuntu om opdateringen af libnss3.

Gå så ind på netflix.com i et nyt tab og vælg ‘Netflix Linux’ i User-Agent Switcher. Det skulle få siden til at genindlæse – nu med HTML5 afspilning på Linux.

OMG! Ubuntu påpeger: selvom løsningen måtte virke lige nu, så kan Netflix ændre på noget i fremtiden, så ovenstående ikke længere fungerer til native afspilning under Linux.

Som sagt er så godt som intet af ovenstående afprøvet af redaktionen i praksis, men lad endeligt eventuelle erfaringer flyde frit i debatten herunder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>