Dansk it-iværksætter: Bankerne giver ringe service til små firmaer




Iværksættere og mindre virksomheder er som udgangspunkt fløjtende ligeglade med regnskaber, og de aner ofte knap nok, hvad en bankafstemning er.

Det er et af de største problemer for den slags virksomheder, for de ved ikke, om kunderne betaler til tiden, om der er penge på kontoen til investeringer, moms, materialer og så videre.

“Resultatet bliver ofte, at de overlader det hele til en revisor – hvis de har råd. Ellers vælger det det bare fra og håber på det bedste.”

Sådan opridser Toke Kruse situationen. Han er manden bag Billy’s Billing, som er et relativt nyt firma, der tilbyder et online-baseret regnskabs- og faktureringsprogram. Målgruppen er netop den type virksomheder, og foreløbig betaler cirka 4.000 danske brugere for at adgangen til systemet.

Hvorfor er der ikke et program for mig?
“Ideen opstod, fordi jeg for små fem år siden selv stod som iværksætter og troede, jeg havde penge på kontoen, men det var der bare ikke. Derfor måtte jeg finde et regnskabsprogram, så der kunne komme styr på mit cashflow. Jeg gik i gang med det program, som alle anbefalede, men da jeg loggede ind, fik jeg et chok, for man skulle jo være uddannet bogholder for at forstå og bruge det. Så tænkte jeg: Hvorfor er der ikke et program for en som mig?,” siger Toke Kruse.

Systemet er udviklet med base i Danmark, hvor det har været online siden april 2011. Men Toke Kruse har hele tiden haft ambitioner om, at det skulle være en international forretning, så for to år siden rykkede han og hans kompagnon Sebastian Seilund til San Fransisco for at etablere og udvikle en amerikansk afdeling – og udgave – af Billy’s Billing. Den er nu klar til lancering efter sommerferien.

Gratis i USA
Under arbejdet med den internationale udgave af Billy’s Billing går det op for Toke Kruse og hans team, at amerikanske banker yder en gratis service til alle typer virksomheder, som – hvis man ellers bruger et regnskabsprogram – giver virksomheden et totalt opdateret økonomisk overblik.

“De amerikanske banker har alle sammen et API, så brugeren af regnskabsprogrammet skal blot vælge bank og indtaste kontonummer, så henter programmet alle relevante kontooplysninger. På den måde har virksomheden hele tiden et opdateret billede af økonomien, og det er ganske gratis.”

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>