Google scanner billeder sendt med Gmail – og anmelder børneporno

I USA er en mand blevet anholdt på baggrund af et tip fra Google, om at manden havde upassende billeder af et barn i sin Gmail-indbakke. Det skriver Business Insider.

Politiet brugte Googles oplysninger til at få en dommerkendelse, og en gennemgang af mandens andre enheder afslørede flere mistænkelige billeder og tekstbeskeder. Derefter blev den mistænkte straks anholdt.

Den anholdte mand er en registreret sexforbryder, der i 1994 blev dømt for et overgreb på et barn.

Mens mange bifalder Googles bidrag til at sætte en stoppe for børnemisbrug, har sagen alligevel vakt stor debat. For sagen viser også, at Google gennemgår brugernes private e-mails og af egen drift reagerer på indholdet. Ingen med en Gmail kan derfor forvente, at indbakken er privat.

Det har været kendt siden lanceringen af Gmail i 2004, at Google analyserer tekst i brugernes e-mail for automatisk at kunne servere relevante reklamer for brugerne. Det er dog første gang at offentligheden bliver bekendt med, at Google også gennemgår brugernes billeder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>