Samsung udfordrer Microsoft og nægter at betale licens for Android-patenter

Microsoft har netop meldt ud, at softwaregiganten vil sagsøge Samsung i en strid om betaling for patentlicens. Det skriver Recode.net.
Ifølge Microsoft har Samsung nemlig været sent ude med at betale for regningerne siden sidste år. Derfor ønsker Microsoft nu rettens ord på, at aftalen mellem Samsung og Microsoft er gyldig i håb om at tvinge Samsung til at betale alle regninger, inklusive renter.

Samsung betaler nemlig patentlicens til Microsoft for hver Android-enhed den koreanske virksomhed producerer. Og det har Samsung gjort i hvert fald siden 2011, hvor de to virksomheder indgik i aftale om patentrettigheder.

Sidste år overtog Microsoft Nokias mobildivision, og siden da har Samsung altså tolket aftalen anderledes end Microsoft. Ifølge en talsmand har Microsoft forsøgt endnu engang at nå til enighed med Samsung, men det har ikke været muligt.

Samsung har efterfølgende meldt ud, at virksomheden vil gennemgå Microsoft klage inden Android-producenten tager næste skridt i sagen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>