Grønt lys til at teste ny ebola-medicin på mennesker

Amerikanske myndigheder har nu givet grønt lyst til at afprøve ny medicin mod ebola. Det skriver bl.a. New York Times.

Det drejer sig om et produkt, der bliver udviklet af Tekmira Pharmaceuticals, som egentlig var i gang med at blive afprøvet på raske mennesker. Men sidste måned satte de amerikanske myndigheder en stopper for forsøgene, da man observerede bivirkninger ved høje doseringer.

Tekmira har nu fået tilladelse til at afprøve medicinen på ebolaramte i Afrika, men må stadig ikke lave forsøg på raske frivillige.

Nu har den administrerende direktør i Tekmira, Mark Murray, så udmeldt, at virksomheden vil assistere behandlinger af ebola i Afrika. Her har det seneste udbrud indtil videre kostet omkring 1.000 menneskeliv.

Medicinen bliver udviklet under en 140 millioner dollars kontrakt for det amerikanske militær. Det virker ved at slukke for nogle gener, som virussen benytter. Teknikken kaldes RNA-interferens.

Tidligere på ugen viste en anden medicin lovende resultater i kampen mod ebola. En 33-årig amerikansk læge blev i sit arbejde smittet med virussen og valgte af afprøve den eksperimentelle medicin ZMapp på sig selv. Nu er lægen angiveligt i bedring, og meget tyder på, at medicinen har reddet hans liv.

Blandt andet derfor vil WHO nedsætte et råd af etiske eksperter for at vurdere brugen af eksperimentel medicin i Vestafrika, hvor ebola i øjeblikket hærger.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>