Hacker omdirigerer internettrafik og stjæler bitcoins

En hacker har omdirigeret trafik fra 19 internetudbydere for at stjæle bitcoins. Det afslører efterforskning fra Dells sikkerhedsdivision, skriver Wired.com.

Omdirigeringen har fundet sted omkring 22 gange, og hver gang har omdirigeringen af internettrafikken ikke varet mere end 30 sekunder.
Hackerens mål var bitcoin-kooperativer, hvor flere brugere slår deres regnekraft sammen for at høste bitcoins og derefter dele byttet imellem sig.

Metoden sikrede hackeren, at bitcoin-kooperativerne blev ved med at dedikere processorkraft til at høste bitcoins, mens hackeren kunne stjæle belønningen. Efterforskerne vurderer, at hackeren tjente bitcoins til en værdi af 9.000 dollar om dagen.

Tyveriet kunne lade sig gøre, fordi hackeren havde adgang til brugernavn og kodeord fra en ansat ved en stor canadisk internetudbyder. På den måde kunne hackeren redigere i rutevejledningen for den data, der strømmede igennem internetudbyderen netværk.

Ved at omdirigere trafikken kunne hackeren forbinde bitcoin-kooperativerne til en ondsindet server, som udsendte ordre på, at de høstede bitcoins skulle sendes videre til hackeren.

Dell mener dog ikke, at det er en metode som vil vinde indpas i hackerkredse, fordi den stadig kræver adgang til en internetudbyder. Men metoden afslører alligevel en grundlæggende sårbarhed i internettet, lyder det.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>