Her er rekrutteringshemmeligheden bag Amazons succes

Som mange andre af internettets giganter startede Amazon.com i en garage. Stifteren, Jeff Bezos, skabte et website, der gjorde sig i salg af bøger, men havde fra starten tårnhøje ambitioner om at gøre sin forretning til verdens største detailhandel.

I dag driver virksomhedens godt 130.000 ansatte verdens næststørste online handelsplads, hvorfra shoppelystne i hele verden med få klik kan bestille alt fra hundelegetøj til professionelt laboratorieudstyr.

Vil du videre med karrieren? Begynd på Jobfinder.

En stor del af forklaringen på virksomhedens enorme succes skal ifølge stifteren selv findes i en særdeles kræsen tilgang til rekruttering af nye medarbejdere, skriver karriererådgivningssitet The Muse.

‘Det ville være umuligt at levere resultater i et miljø så dynamisk som internettets uden ekstraordinære mennesker. At sætte barren højt, når vi rekrutterer, har været – og vil fortsat være – det vigtigste enkeltstående element i Amazon.coms succes,’ skrev Jeff Bezos i en besked til investorerne tilbage i 1998, da virksomheden endnu kun var fire år gammel.

Jeff Bezos ansporede derfor sine rekruttører til at stille sig selv tre essentielle spørgsmål i mødet med nye kandidater:

1: Er det en person, du kunne se op til?

Det første, rekruttørerne hos Amazon skal gøre sig klart, er således, om vedkommende, de sidder overfor, er beundringsværdig.

Beundring betyder ifølge Jeff Bezos, at personen skal være et godt eksempel for andre, og som andre kunne lære af. Dette kriterium i sig selv sætter således en meget høj standard for kandidaterne.

2: Kan vedkommende hæve produktiviteten i sin afdeling?

Et andet ufravigeligt krav er, at samtlige nyansatte skal kunne medvirke til at forbedre virksomheden. Rekruttørerne skal altså lægge vægt på, at den nye medarbejder kan være med til at øge effektiviteten i organisationen frem for at skabe mere kaos.

3: På hvilke områder kan ansøgeren udvikle sig til en stjernemedarbejder?

Den sidste ting på Jeff Bezos’ krævende liste sigter på en særlig evne eller interesseområde hos ansøgeren, som kan bidrage positivt til virksomhedskulturen og være med til at at skabe et sjovt og interessant arbejdsmiljø.

Medarbejderens særlige evne behøver således ikke at have relevans for selve arbejdsfunktionen. Selv fremhæver Jeff Bezos et eksempel på en medarbejder, der har vundet det amerikanske mesterskab i stavning. Kriteriet handler om at sortere gennemsnitlige kandidater fra; det er de ekstraordinære, Jeff Bezos vil have fat i.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>