Intel bygger verdens mindste 3G-modem

Den er lige så stor, som en amerikansk en-cent, eller en britisk penny og er et godt bud på teknik, der bliver integreret i for eksempel tøj.

3G-Modemmet fra Intel har egen strømforsyning, sikring mod overophedning og så kan den med sin beskedne størrelse placeres hvor som helst. Og det er angiveligt også det, der er meningen med XMM 6255 som processoren hedder, skriver BBC.

Med den lille processor, der ikke fylder mere end 300 kvadratmilimeter, ser det ud til, at Intel går efter Internet of things-markedet, hvor opkobling på nettet bliver altafgørende. For eksempel kan processoren bruges som en smart-røgalarm, der kan monteres i eller på tøjet, hvorfra den kan kommunikere med andre ting over nettet.

Sergis Mushell, en forskningsleder fra analyseinstituttet Gartner, siger til BBC, at chippens lancering kunne tyde på, at Intel gerne vil ind på fremtidens marked for mobil opkobling.

»Det handler ikke bare om størrelsen på processoren. Hvad Intel i virkeligheden har gang i, er at positionere sig i forhold til Internet of Thing-markedet (Iot), hvor forbindelse til internettet er det allervigtigste. At få forbindelsen til nettet på plads er vigtigt for hele deres produktudvalg,« siger han og refererer til Intels traditionelle rolle inden for produktion af processorer.

Han tilføjer, at alt med en skærm i fremtiden vil have behov for at være koblet op på nettet og at processorer derfor må kombineres med en beskeden, men sikker strømforsyning og for eksempel ovenstående forbindelsesteknologi, for at kunne gøre sig gældende.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>