Internettet tæt på at blive kvalt – gamle routere overbelastet

En større opdateringsbølge til databaser i internet-routere har været skyld i periodiske nedbrud flere steder på nettet.

Da internet-trafikken er designet til at flyde så effektivt som muligt, betyder det hyppige opdateringer til routere om, hvordan forskellige netværk skal forbindes med hinanden.

Nogle routere kan kun rumme 512.000 af disse opdateringer i hukommelsen (TCAM).

I går overskred flere ældre routere den grænse, formentlig i to Verizon-netværk, og det forårsagede, at nogle af internettets netværk gik offline.

Flere eksperter beskriver situationen som et bump på vejen snarere end begyndelsen til en nedsmeltning af det store globale internet.

Det skriver IDG News Service.

Danmark går forbi
Netværksgiganten Cisco har i foråret advaret flere af sine kunder om udfordringen med den stigende trafik og routing-forespørgsler i de store internet-routeres databaser.

Selskabet påpeger, at selv om man i løbet af seks år har fordoblet antallet af mulige input til routere fra 256.000 til 512.000, kræver routerne nu yderligere modificeringer, hvis de skal kunne klare datapresset.

I det konkrete nedbrud menes det, at teleselskabet Verizon har rodet i nogle indstillinger, hvorefter routernes interne input er steget til 515.000, hvilket er over standardgrænsen for netværks-udstyret.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Verizon.

Danske TDC oplyser til Computerworld, at Danmark umiddelbart ikke har været ramt af de sporadiske offline-tilstande.

Til gengæld forlyder det fra flere medier, at online-giganter som eBay, Time Warner og andre virksomheder har været ramt af routerbegrænsningerne. 

Læs også:
 
[b]Derfor er det vigtigt med 43 terabit i sekundet med én laser

TDC’s nye konkurrenter: Kæmper mod streaming-giganterne
[/b]

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>