It-handelskrig brudt ud i Kina – Apple fyret på gråt papir



It-giganten Apple har fået fjernet 10 produkter fra listen over godkendte produkter til køb i den kinesiske regering.

Mere konkret drejer det sig blandt andet om iPad, iPad Mini, MacBook Air og MacBook Pro, der er blevet bandlyst at bruge regerings-yuan på. 

Det skriver Bloomberg, som beretter, at grunden til den kinesiske fyring af et verdens største it-selskabers produkter ligger i sikkerhedsbekymringer.

Hvad med iPhone?
Apple-produkterne stod ellers på udkastet til indkøbslisten i juni, men på den endelige juli-liste var de forsvundet, fortæller kilder fra de kinesiske myndigheder til Bloomberg.

Kilderne ønsker at være anonyme, da den kinesiske indkøbsliste ikke er offentligt tilgængelig.

Listen inkluderer ikke smartphones.

Det kan muligvis frede Apples iPhone, selv om den populære telefons Frequent Locations-funktion med oversigt over ejerens færden tidligere på sommeren er blevet kaldt “en national sikkerhedstrussel’ i det kinesiske stats-tv.

En it-handelskrig på sikkerhed
Supermagterne USA og Kina har længe kæmpet en diplomatisk krig på ord om, hvorvidt den ene part har spionsnablerne stukket langt nede i den andens servercentre.

USA har i flere år rynket på næsen over telegiganten Huawei fra Kinas Shenzhen-provins, mens salget af IBM’s serverdivision til kinesiske Lenovo også har hævet flere politiske øjenbryn hos amerikanske sikkerhedsmyndigheder.

Kina har for nylig svaret igen med blandt andet at sende Microsofts Windows 8-styresystem ud på den anden side af muren.

Siden er er et af verdens største sikkerhedsselskaber Symantec sammen med russiske Kaspersky ogsåblevet forbudt at benytte i den kinesiske regering.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>