Kinesiske hackere mistænkt for at stjæle millioner af amerikaneres sundhedsdata

En kinesisk hackergruppe er mistænkt for at stjæle sundhedsdata fra 4,5 millioner amerikanere. Gruppen formodes at have bånd til den kinesiske regering, skriver Reuters.com.

Hackergruppen er kendt af amerikanske efterforskere under navnet APT 18. Gruppens mål er typisk virksomheder i fly- og forsvarsindustrien, teknologi, finans- og sundhedssektoren, fortæller Charles Carmakal leder af sikkerhedsvirksomheden FireEye Inc.

»De bruger rimelig avancerede teknikker til at bryde ind i organisationer, og de er gode til at opretholde adgang i lange perioder uden at blive opdaget,« siger Charles Carmakal til Reuters.

Den stjålne information dækker over patienternes navne, adresser, fødselsdato, telefonnumre, personnumre og en liste over patienter, der har modtaget ydelser de sidste fem år. Informationerne er stjålet fra hospitalsgruppen Community Health, som har 206 hospitaler fordelt på 29 stater.

Hackerne fik dog ikke fingre i hverken sundhedsjournalen, kreditkortoplysninger eller oplysninger om intellektuelle rettigheder på hospitalsudstyr.

Ifølge flere sikkerhedsvirksomheder, der er har fulgt hackergruppen i en årrække, er der god sandsynlighed for at gruppen har forbindelse til den kinesiske regering. Ingen ønsker dog at uddybe den mistanke.

Sundhedssektoren er i stigende grad et mål for hackere. I april advarede FBI nemlig om at sundhedssektoren i USA er relativ dårlig til it-sikkerheds sammenlignet med andre industrier.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>