Kom trådløst på nettet via gadelygten

Kombinationen af LED-gadebelysning og wifi er så god en ide, at Brønderslev og Viborg kommune nu vil afprøve teknologien. I første omgang er banegårdspladsen i Brønderslev blevet udset som testområde:

»Vi vil gerne give turister, rejsende og vores borgere de bedste muligheder, og Street wifi-lampen er en god ide,« siger Karsten Frederiksen, der er formand for Teknik og Miljø i Brønderslev Kommune.


Lampen fra S-Light har både lysdioder og wifi. Den skal i første omgang testes på banegårdspladsen i Brønderslev.

Læs også: Nu får hovedstaden LED-lys og styr på trafiksignalerne

Ifølge et EU-direktiv skal mange kommuner alligevel være færdige med at udskifte gamle og miljøtunge kviksølvbaserede gadelamper inden udgangen af 2015, og det er oplagt at skifte til de strømbesparende lysdioder. Den lampe, som i stedet skal sættes op i blandt andet Brønderslev, kaldes S-Light og den er udviklet, designet og produceret i Danmark.

Bredbånd Nord, der står for lyslederforbindelserne i Nordjylland, er en af parterne i projektet, for de mange wifi-hotspots skal haveinternetforbindelsen via et optisk fiber. Salgs- og marketingdirektør Christian Ingerslev Sørensen ser store muligheder:

Læs også: 14.000 LED-gadelamper i Randers: »Nogen skal jo være first-movers«

»Street Wifi med helt op til 1 Gbit-hastigheder giver nogle helt nye muligheder i blandt andet gågademiljøet. Når kunder er koblet gratis til wifi, kan de eksemplevis modtage information eller eksklusive tilbud, når de befinder sig et bestemt sted, for eksempel foran en forretning eller ved busstoppestedet,« siger han.

Det vurderes, at de nye lamper har en tilbagebetalingstid på 10 år

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>