Apple gør det nuværende USB-stik vendbart

Det kræver ikke en helt ny standard for USB-stik at gøre det muligt at vende stikket begge veje i en standard USB-port. Det viser en patentansøgning fra Apple og en afsløring af den nye hardware, som efter sigende skulle følge med i pakken, når næste version af iPhone kommer til salg. Det skriver The Verge.

Afsløringen står Sonny Dickson for på Twitter, en gut som tidligere har haft fingrene i fortrolig Apple-hardware og delt sin viden offentligt. Lørdag lagde han et billede op, hvor man kunne sammenligne det nye USB-stik med et helt normalt.

’Vendbart USB-stik på de nye Lightning-kabler!’ lød tweetet, som akkompagnerede billedet, og står det til troende, har Apple altså formået at gøre ikke bare det lille Lightning-stik vendbart, men også det helt standardiserede USB-A-stik i den anden ende af kablet.

En patentansøgning fra Apple, indsendt i januar 2013 og offentliggjort for nyligt, handler netop om sådan et stik og understøtter dermed billedets ægthed.

Finten er at bruge en tynd ’tunge’ i midten af det rektangulære stik, i stedet for at lade halvdelen af stikket være fyldt ud med plast. Ved at sætte kontaktflader på begge sider af tungen og gøre den lidt bøjelig, kan man altså bruge stikket, uanset hvilken vej, det vender.

Opfindelsen er dog ikke helt ny, selvom Apple altså har søgt om patent. Ifølge The Guardian blev tricket brugt i portene i en USB-hub fra Buffalo i 2012, men at Apple er først til at bruge tricket i et stik.

En afløser for de nuværende USB-stik er for nyligt blevet godkendt, og her er den mest tydelig ændring netop, at det bliver muligt at vende stikket begge veje. Det er dog uvist, hvornår den nye standard bliver brugt i computere og andet it-udstyr.


Illustration fra Apples patentansøgning.
Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>