NemID-navnet kan tages som gidsel af Nets

Arbejdet med at skabe en ny digital signatur og ID-tjeneste til danskerne er gået i gang, så den kan være klar til brug senest i november 2017.

Men når Digitaliseringsstyrelsen og leverandører engang når til spørgsmålet ’hvad skal barnet hedde’, kan det blandt danskerne nu meget velkendte NemID-navn være udelukket fra listen.

Læs også: Her er tidsplanen for næste generation af NemID

Det kræver nemlig, at Nets DanID vil acceptere, at NemID-navnet bliver brugt til den nye løsning også, for navnet er beskyttet som et varemærke, og rettighederne er ejet af Digitaliseringsstyrelsen og Nets DanID i fællesskab.

Ifølge Nets er der endnu ikke taget stilling til fremtiden for navnet NemID. Men når det sker, vil det kræve enighed mellem de to ejere af varemærket.

»Hvis den ene part finder på noget, skal den anden part være med på det. Man skal sætte sig ned og blive enige. Der er ikke en aftale om, at rettighederne pr. automatik ender hos den ene eller anden part, når kontrakten udløber,« siger kommunikationskonsulent Ulrik Marschall fra Nets til Version2.

Læs også: Her er 63 holdninger til næste generation af NemID

Ender Digitaliseringsstyrelsen med at vælge Nets igen, når der skal findes en leverandør til den nye løsning, forsvinder det potentielle problem, men bliver det en anden leverandør end Nets, og ønsker man at holde fast i NemID-navnet, kan det altså sætte Nets i en god forhandlingsposition.

Version2 har haft fire eksperter til at give deres samlede bud på en god løsning, der kan afløse den nuværende NemID om senest tre år og tre måneder. Her lød ønsket, at man til den brede befolkning, som ikke vil gøre brug af mere avancerede funktioner, skulle have en løsning, som minder om NemID i dag og for eksempel holde fast i papkortene som en enkel og overskuelig sikkerhedsløsning.

Læs også: Version2 samlede fire it-eksperter: Sådan skal næste version af NemID være

Poul-Henning Kamp, som var en af de fire eksperter i Version2’s Visionarium om ’NemID2’, skriver i et blogindlæg om den nuværende NemID, at det sikkert ender med at koste en mindre formue til Nets, hvis navnet skal købes fri.

»Hvordan nogen overhovedet kan gøre noget så tåbeligt, når man ved, at der er en migrering om ganske få år, er hinsides min fatteevne. Lur mig, om det ikke kommer til at koste en mindre formue at få lov til at kalde efterløseren ‘NemID’, hvis Nets ikke vinder kontrakten. (Guderne forbyde, at dét sker.),« skriver han i sit indlæg.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>