Ny blogger på Version2 om offentlige it-udbud: "For meget fokus på beskyttelse mod kritik"

I dag byder vi velkommen til en ny stemme i koret af bloggere på version2.

Axel Kellermann er uddannet som Master i IT med speciale i systemadministration fra Aalborg Universitet og er leder af it-enheden på Statens Museum for Kunst.

Han har arbejdet 25 år inden for branchen som systemadministrator både i offentlige og private virksomheder, og han interesserer sig især for it-systemer i det offentlige, bredbånd og it-sikkerhed, som han har mange meninger om.

I sit første indlæg skriver han blandt andet:

‘Efter at have været igennem to processer med udbud af it-systemer i det offentlige kan jeg se, at der er flere udfordringer, der skal ses på, hvis budgetterne skal bruges fornuftigt. (…)

Det, der har slået mig meget i den sidste proces, jeg har været med i, er, hvad der egentlig har været vigtigst i processen for de øverst ansvarlige, der ikke er med i selve projektformuleringen.’

Axel oplever, at beslutningstagere og de it-medarbejdere, der faktisk skal bruge løsningerne, ofte har helt forskellige prioriteter. Eksempelvis synes beslutningstagerne mest optagede af “konkurrenceudsættelse” og “beskyttelse mod kritik”.

Du kan læse hele indlægget her

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>