Russisk premierministers Twitter-profil hacket

»Jeg træder tilbage. Jeg skammer mig over regeringens handlinger. Undskyld.«

Sådan lød det første af en række usædvanlige udmeldinger fra den russiske premierminister Dmitry Medvedevs Twitter-profil. Det er dog et russisk hacker-kollektiv og ikke Medvedev selv, der har tweetet til minister-profilens flere end 2.5 millioner følgere. Det skriver BBC.

De falske Twitter-meddelelser, som er skrevet på russisk, fortsatte med at sige, at landets ledere ikke forstod sund fornuft. Et tweet erklærede, at Medvedev nu ville forfølge en karriere som freelancefotograf.

Det er det russiske hacker-kollektiv Shaltay-Boltay, der har taget ansvar for angrebet, og den russiske regering har bekræftet, at kontoen er hacket.

Shaltay-Boltay fortalte via Twitter, at gruppen har fået fingre i flere mail-kontoer og indhold fra flere iPhones, der angiveligt skulle tilhøre Medvedev.

Shaltay-Boltay, som er det russiske navn for den engelske ægge-børnerimsfigur Humpty Dumpty, fik i år en blog lukket ned af de russiske myndigheder og har tidligere lækket officielle Kremlin-dokumenter.

Alle falske tweets er nu fjernet, men de kan stadig læses via Moscow Times.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>