Sådan køber 50.000 Smukfest-gæster øl med to bip


Sådan virker chip-betalingen

For at få kronerne over på sit armbånd overfører festivalgæsterne pengene via en bankoverførsel eller en dankorttransaktion til en konto hos betalings-leverandøren Beeptify.

Via kontoen hos Beeptify kan festivalgæsterne så overføre penge til deres armbånd – og disse penge kan så slutteligt bruges til at købe våde varer eller fastfood i festivalens mange barer og boder.

Chip-købet på festivalen sker ved, at en festivalgæst får scannet sin chip med et bip, så både ekspedient og gæst kan se saldoen, hvorefter varerne bestilles.

Slutteligt bliver chippen scannet igen, når beløbet bliver trukket fra chippen og festivalgæstens armbånd er dermed ajourført.

Når festivalen er slut, bliver pengene på armbåndet automatisk ført tilbage til gæstens Beeptify-konto, hvorfra de kan overføres til bankkontoen eller overføres til et armbånd på en anden festival.

Beeptify (tidligere BigeWallet) har tidligere leveret løsninger til blandt andre Skive Beachparty, den århusianske Northside-festival og Nibe Festival samt til Roskilde Festivals medie-område.

Skulle man under festivalen få stjålet sit armbånd, kan chippen godt bruges til at betale for. Men modsat kontanter kan gæsterne spærre deres Beeptify-konto, så betaling via armbåndet er umuligt.


Bip. To øl, tak. Bip.

Så let foregår et køb af to øl på festivalen Smukfest, som løber af stablen i denne uge under bøgetræer i Skanderborg Dyrehave.

Sidste år var der premiere på chip-betalingen på et særskilt armbånd, men i år sker betalingen direkte fra de knap 50.000 daglige festivalgæsters adgangs-armbånd.

På armbåndet er der indlejret en NFC-chip, der både kan læses fra og skrives til, så gæsternes armbånds-konti altid er ajourført, når der skal skaffes forsyninger til musikbraget under bøgetræerne.

“Vi vil gerne have, at gæsterne får så god, sikker og ‘smooth’ en oplevelse med chips-betalingen,” forklarer festivalens talsmand Poul Martin Bonde om baggrunden for at flytte chippen ind på selve adgangs-armbåndet.

Han indskyder samtidig, at et af hovedformålene med chips-betalingen er at korte køerne til barer og boder ned.

Stadig et kø-tilbud
Computerworld har talt med flere festivalgæster, som udtrykker stor tilfredshed med chips-betalingen, selv om de nu skal stå i kø til penge-optankningen på chippen fremfor i øl-boderne.

“Selvfølgelig er det rigtigt, at der godt kan være køer til optankningen, men det sker jo meget få gange i løbet af festivalen, og hver gang forkorter man altså køen 10 andre steder,” svarer Poul Martin Bonde til den kritik.

Andre festivalgæster oplever også, at de ikke kan betale med deres armbånd, hvilket helt overordnet skyldes to hovedudfordringer:

Dels har der været godt 1.000 defekte armbånd med forkert formatterede chips, dels har flere festivalgæster ikke fået overført penge til deres armbånd, selv om de allerede inden festivalen har været på nettet og rode med overførsler.

De 1.000 defekte armbånd klarer betalings-leverandøren Beeptify løbende med håndholdte NFC-scannere, som formatterer chippen korrekt, hvorefter de kan bruges til betaling.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>