Seks simple tip, der får dig godt i gang efter ferien

Overgangen fra liggestol til kontorstol kan føles som en kold tyrker, ikke mindst når du åbner din arbejdscomputer og bliver mødt af en næsten uoverskuelig række af ulæste mails og mødeindkaldelser.

Det kan være fristende at blive hængende længe første arbejdsdag for at få rent bord, men det er en rigtig dårlig idé. Hvis du lægger for hårdt ud, bliver du lynhurtigt tappet for al den ekstra energi, du har fået fyldt på i løbet af ferien. Det skriver Lederweb.dk.

Vil du begynder på en frisk? Se dine muligheder på Jobfinder.

Ifølge Dorthe Rindbo, ekspert i personlig planlægning og effektivitet og forfatter til bogen, ‘Travle kvinders guide til mere tid’, gælder det om at trappe langsomt op – for det er helt normalt, hvis du har svært ved at komme op i tempo:

»Det kan føles umenneskeligt hårdt at gå fra doven ferie til effektiv hverdag. Og selv om du måske føler dig bagud fra start, er det vigtigt, at du giver dig selv en blød opstart,« siger Dorthe Rindbo.

Her giver hun seks råd om, hvordan du kommer godt i gang efter sommerferien:

1. Planlæg din næste ferie

Book dit næste åndehul, allerede inden din ferie slutter. Det behøver ikke at være en tre ugers ferie. Det kan bare være en forlænget weekend. Det vigtigste er, at du har noget ferie, du kan se frem til. Uanset hvor meget du holder af dit arbejde, er det rart at have et nyt åndehul at glæde sig til.

2. Begynd en onsdag

De fleste slutter ferien om fredagen, og begynder på arbejde om mandagen, men begynd blødt med en kort arbejdsuge ved at komme tilbage om onsdagen. Lad også de svære og komplekse opgaver ligge de første par dage. Lav de nemme ting først. Du skal lige i gang igen.

Læs også: Fem tip til øget arbejdsglæde

3. Acceptér, at du er bagud

Når du har været på ferie, er det helt naturligt, at der ligger ulæste mails i indbakken, uåbnet post på skrivebordet, og at der er sket en række ting på jobbet, som du skal opdateres på. Du vil uvægerligt være bagud. Sådan er det. Acceptér det, og husk på, at du hurtigt kommer på forkant med tingene igen.

4. Brug autoreply

Mange bruger autoreply under deres ferie, men det er også en god idé at slå det til de første dage efter ferien. Skriv f.eks. : ’Tusind tak for din mail. Jeg er netop vendt tilbage fra ferie og er ved at gennemgå de mange indkomne mails. Jeg vender tilbage til dig hurtigst muligt og takker for din tålmodighed. Hvis det haster, kan du træffe mig på telefon …’. Dermed undgår du at få et pres om at tjekke og besvare nye mails.

Læs også: Mindfulness lugter af ‘find din indre fugl’ – men det virker

5. Reservér din første arbejdsdag til dig selv

Brug første dag efter ferien til at få overblik og planlægge dine arbejdsopgaver. Tjek mails, post og telefonbeskeder. Tag dig også tid til at snakke med kollegaerne, men undgå at holde møder. Brug hellere den første dag på at blive up to date.

6. Hold dig fra overarbejde

Det kan være fristende at begynde efter ferien med et par ekstra lange arbejdsdage for at indhente det forsømte – men lad være. Gå enten til tiden eller tidligere end normalt. På den måde føles overgangen fra ferie til hverdag mindre hård. Og i det lange løb vil det give dig mere energi og overskud.

Læs også: Ingeniører knokler mere end andre

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>