Sommerferie gav virusangreb mod Danmark

Sommeren har været højsæson for virusangreb. I hvert fald steg antallet af vira, som blev fanget i sikkerhedsvirksomheden Comendos filtre, voldsomt i uge 28. Her blev der registreret ikke mindre end 449 procent flere vira end normalt.


Comendos statistik over registrerede vira i uge 28 og i gennemsnit for året.

Den voldsomme stigning tyder på et målrettet angreb specifikt mod Danmark, vurderer it-virksomheden. Samtidig er sommerferien en tid, hvor virksomheder er særligt sårbare over for malware, der bliver forklædt som for eksempel en faktura. Ofte er der nemlig en afløser i kontorstolen, fortæller Comendos tekniske direktør, Carsten Nielsen, i en meddelelse.

Den virus, der er blevet fanget flest af, er varianten med det mundrette navn Trojan.GenerickKD.1803251, som typisk forsøger at stjæle information fra computeren eller hente mere skadelig software fra nettet.

Mail-vira bliver ofte skjult i mails om aktuelle begivenheder, fortæller Comendo, der sommeren over har set ondsindede mails om alt fra konflikten i Ukraine til VM i Brasilien.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>