Adobe satser på Chromebook – starter med Photoshop

Et af de største argumenter imod en Chromebook har været, at de ikke kan køre store og tunge desktop-programmer som Photoshop.

Men netop Adobes Creative Cloud er nu på vej til Chromebooks, hvilket betyder, at Photoshop kommer snart til Googles platform.

Det skriver The Verge med reference til Googles og Adobes blogs.

I første omgang vil det være en “streamet” version af Photoshop, som man kan benytte sig af, men det er langt fra alle, som får mulighed for det nu.

Kun Adobes “Education”-kunder, som har et aktivt Creative Cloud medlemskab, kan søge om at få adgang til beta-versionen. Det er også et krav, at du er fra Nordamerika.

Tjenesten skulle ifølge Google og Adobe være en flydende og gnidningsfri oplevelse, som man bedst kender den fra Adobe, og der vil selvfølgelig – da det jo er en Chromebook – være en dyb integration mellem Photoshop og Google Drive.

Den “streamede” Photoshop vil også kunne bruges via en Chromebrowser på en Windows-computer, hvilket trækker Photoshop helt op i skyen.

Adobe fortæller dog, at der er en række features, som ikke vil fungere på Chromebooks, da de normalt trækker hårdt på computerens GPU.

Stort skridt for Chromebooks
Også andre af Adobes programmer fra Creative Cloud er på vej til Chromebooks, men endnu er der ingen nyheder om hvilke og hvornår.

Det er et stort skridt for Chromebooks, som i stigende grad ikke bare er et minimalistisk system for studerende og ældre.

Flere og flere programmer kommer over på den cloud-baserede platform, og efter at NemID også tidligere på sommeren blev javascript-baseret, har Chromebooks været markedsført hårdt på det danske marked.

Det er dog stadig ikke alle sites og banker, som fuldt understøtter NemID som javascript.

Læs også: 

Millioner af Android-apps på vej til din Chromebook

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>