Android klar med billig smartphone i Østasien

Google er nu klar med billigere mobiltelefoner til markeder i østen. Indien bliver det første sted, hvor telefonen Android One bliver lanceret med priser, som begynder ved 105 dollars, skriver TechCrunch.

Android har allerede en imponerende del af verdensmarkedet på 80 procent, men forsøger med det nye fremstød at få større dele af markedet i Sydøstasien, hvor Indien blot er det første sted, hvor telefonen kommer på markedet.

Indonesien, Filippinerne, Bangladesh, Nepak, Pakistan og Sri Lanka er også på på Android One-programmet – og flere lande vil følge i 2015.

Grunden til, at Google forsøger at hæve standarden i den billige ende af smartphone-markedet med Android One er, at de vil sikre, at Google-apps som Youtube fortsat vil køre godt på telefonerne. Samtidig skal de billige telefoner lægge yderligere markedsandele til Android.

Samtidig håber Google, ifølge TechCruch, at kunne presse Android-telefoner uden Google ud af markedet, selvom der fortsat er plads til dem i markedet for smartphones til under 100 dollars.

Læs også: Android uden Google vinder frem

Google forsøger med en quad-core chip, kamera for og bag, dual-simkort-plads og plads til Micro-SD-kort at sikre både ydeevne og oplevelsen af Android One. I forhold til batteri skulle det kunne overleve en dags brug.

Google har også lavet aftaler med en lokal teleudbyder, som sørger for at brugerne af de billige smartphones kan hente opdateringer, samt 200 megabyte apps fra Google Play gratis hver måned.

TechCrunch oplyser, at det er Micromax, Karbonn, Spice og chipproducenten, MediaTek, som står for hardwaren til de nye telefoner. Men Google håber på at flere smartphoneproducenter vil følge trop.

»Vi forventer at se endnu flere høj-kvalitets, betalelige enheder med forskellige skærmstørrelser, farver, hardwarekonfigurationer og tilpassede softwareoplevelser,« lyder det fra Google.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>