Ansaldobreda leverer nye metrotog til Milano

Det første Ansaldobreda-tog til Milanos metro har nu forladt fabrikken i Reggio di Calabria i Italien. Togene skal indsættes i stedet for de gamle ET245-tog, hvoraf nogle har kørt på metrolinjen siden 1969.

Ansaldobreda vandt i 2012 en udbudskontrakt fra det offentlige trafikselskab ATM Milano om levering af 30 metrotog til i alt 210 millioner euro, hvilket svarer til godt 1,5 milliarder kroner.


ATM Milano har bestilt 30 metrotog til i alt 210 millioner euro (Foto: Ansaldobreda).

Der er tale om Ansaldobredas seneste skud på stammen inden for metrotog, og de bliver ifølge producenten selv de mest moderne metrotog i drift, med bogier, der skal sikre lydløs kørsel, og såkaldte vandalsikre vægge.

Læs også: Holland sætter el-lokomotiver ind i stedet for Ansaldobreda-fiasko

Mens Ansaldobreda er berygtet i Danmark for de problemplagede IC4-leverancer, i Holland og Belgien for de lige så problemplagede leverancer af højhastighedstoget V250 og i Norge for sporvogne, der sidste sommer måtte tages ud af drift på grund af rustproblemer, har den italienske togfabrik bedre held med sine metrosystemer.

Læs også: AnsaldoBreda får millionregning for rustne sporvogne i Oslo

København var den første by i verden med Ansaldobredas førerløse metrotog, og Ansaldobreda er i dag den største producent af førerløse metrotog i verden med metrotog i drift i Italien, Honolulu og Riyadh. Ansaldobredas metrotog med førerkabiner, hvoraf de nye tog til Milano er de seneste, er i dag i drift i flere italienske byer samt Madrid, Los Angeles og Miami.

Læs også: Bombardier trækker sig fra kapløbet om Ansaldobreda

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>